Winnaar Huizenjagers Buitenland!
logo uniq estates

Zoek met ons
naar uw spaanse (t)huis

Wij contacteren u vrijblijvend voor een persoonlijke opvolging

Wilt u graag dat wij u opbellen? Laat uw gegevens achter en binnen de 24u nemen wij contact met u op. Samen starten we uw zoektocht naar uw droomwoning in Spanje.

U bent ongetwijfeld ooit getuige of deelnemer geweest van het smakelijk debat over welk land de meeste troeven in handen heeft op vlak van zomervakantiebestemming. De Europe Summer Tourism Index heeft de proef op de som genomen met objectieve parameters. Spanje komt als primus uit de bus als het gaat over de beste vakantiebestemming van Europa, met een perfecte score van maar liefst 10 op 10!

Waarom Spanje?

España wordt geprezen om zijn zonovergoten zomers, heerlijke lokale gerechten en gastvrije bevolking. Bovendien zijn de legendarische stranden aan de costa's met blauwe vlaggen gecategoriseerd: dat is een internationale erkenning voor de inspanningen het strand levert op het vlak van milieu- en duurzaamheidsmanagement, veiligheid, waterkwaliteit, bewustmaking en educatie, en afvalpreventie en -sortering.

Italië en Griekenland volgen op de tweede en derde plaats, met respectievelijk scores van 9,51 en 9,33 op 10. Turkije en Portugal vervolledigen de top 5 van beste zomerbestemmingen in Europa.

Hoe werkt de enquête?

Het onderzoek rangschikt 45 Europese landen op basis van criteria zoals strandaanbod, populariteit als zomerbestemming, prijsniveau voor accommodatie en voeding, zomers weer, lokale keuken en gastvrijheid van de bevolking. België staat op de 18de plaats in de ranglijst, met een score van 4,9 op 10. Ons land scoort goed op keuken en gastvrijheid, maar minder op de kwaliteit van de stranden.

Opgericht uit frustratie

SchengenVisaInfo, het nieuwsportaal dat de index heeft ontwikkeld, is ontstaan uit frustratie van oprichter Besart Bajrami. Hij kon moeilijk betrouwbare informatie vinden voor zijn zakenreis naar Duitsland en besloot daarom een platform op te richten met transparante en actuele visumaanvraaginformatie. Nu is het platform uitgegroeid tot een populaire nieuwsbron voor reizigers naar Europa en de Schengenzone.

Met Spanje dat kop en schouders erbovenuit steekt, is het bij deze cijfermatig aangetoond dat het in Europa nergens anders beter. Gedetailleerde resultaten zijn te vinden via https://www.schengenvisainfo.com/summer-tourism-index/. Eviva España!

Meer nieuws

Icon separation