Winnaar Huizenjagers Buitenland!
logo uniq estates

Zoek met ons
naar uw spaanse (t)huis

Wij contacteren u vrijblijvend voor een persoonlijke opvolging

Wilt u graag dat wij u opbellen? Laat uw gegevens achter en binnen de 24u nemen wij contact met u op. Samen starten we uw zoektocht naar uw droomwoning in Spanje.

Met veel trots werd gisteren het nieuwe ‘havenproject’ voorgesteld. Een project dat de stad Torrevieja volledig zal veranderen. Het havenproject van Torrevieja, met een budget van meer dan 19 miljoen euro, zal het visserijgebied nieuw leven inblazen en de stad verbinden met zijn haven.

Het gemeentelijk theater heeft gisteren de presentatie van het project voor het nieuwe gebied en recreatiecentrum 'Puerto de Torrevieja' georganiseerd, waaraan de burgemeester van Torrevieja, Eduardo Dolón, heeft deelgenomen; de voorzitter van de Generalitat Valenciana, Ximo Puig; de minister van Territoriaal Beleid, Openbare Werken en Mobiliteit, Arcadi Spanje; de algemeen directeur van havens, luchthavens en kusten, Mª Luisa Martínez, en de president van het bedrijf Empresas del Sol, Enrique Riquelme.

Het project heeft een globaal uitvoeringsbudget van meer dan 19 miljoen euro, waarvan 10,5 miljoen afkomstig is van particuliere investeringen, terwijl de rest, meer dan 8 miljoen, afkomstig is van de gemeenteraad van Torrevieja.

Een project dat het havengebied zal omvormen tot een nieuwe openbare, commerciële en vrijetijdsruimte die de stad met de haven zal verbinden via een verhoogde promenade die de bevolking, bezoekers en toeristen uitzonderlijke uitzichten biedt om te genieten van het maritieme landschap dat de stad te bieden heeft.

De bouw zal worden uitgevoerd op een grote strook land die toebehoort aan de havens van de Generalitat Valenciana en heeft tot doel een einde te maken aan de barrière die momenteel is ontstaan ​​tussen de stad en de zee, waarvan het gebruik is teruggebracht tot een doorgangsgebied en het parkeren van voertuigen voor de aangrenzende voorzieningen gelegen op de pier.

De werken zullen worden uitgevoerd door het bedrijf Empresas del Sol en gaat een ruimte van 40.800 m2 herontwikkelen, waardoor een economische motor van groot belang ontstaat, niet alleen lokaal, maar ook regionaal, provinciaal en regionaal. Met een bezettingsoppervlak van bijna 18.000 vierkante meter, zal het nieuwe recreatiecentrum zes gebouwen tellen met twee verdiepingen, elk één, en een begane grond voor een ondergrondse parkeergarage voor in totaal 600 voertuigen. De gebouwen hebben uitkijkpunten en kleine openbare ontmoetingsruimtes, met een doorschijnende begane grond, uitgerust met enkele kleine commerciële en restaurantgebouwen, waardoor de openbare ruimte vrijkomt voor de bevolking om te wandelen en te genieten.

De toegang is gepland via twee grote hellingen die beginnen, één vanuit het oostelijke deel van de haven, die een reeks verhoogde voetpaden genereren naast de reeds bestaande Paseo del Dique de Levante en een andere vanuit het westelijke deel van de haven, in de buurt van Paseo Vistalegre .

De belangrijkste toepassingen van het recreatiegebied, gelegen op de eerste verdieping zijn: bioscoop, bowling en recreatie. Activiteiten gericht op alle soorten mensen voor groepsplezier, met vrienden of familie.

De burgemeester van Torrevieja benadrukte in zijn toespraak dat ze dankzij het gezamenlijke werk van twee overheidsdiensten - Generalitat Valenciana en de gemeenteraad van Torrevieja - de behoeften voor renovatie van de havenruimte hebben kunnen specificeren en hun krachten hebben kunnen bundelen ten gunste van een gemeenschappelijk belang.

Eduardo Dolón gaf aan dat ook de gemeenteraad van Torrevieja een actieve rol gaat spelen bij de herontwikkeling van het havengebied. Zo wordt met een aanvankelijk geplande investering van meer dan 8 miljoen euro de rest van het havengebied herontwikkeld, van de gevel van de huidige bestaande gebouwen tot de nieuwe weg die door het centrum van de haven zal lopen en die de bestaande vervangen. Zo ontstaat er een doorlopende esplanade, zonder verkeer in het midden, van 49.000 m2 voor de openbare ruimte en het woongenot.

Deze ruimte wordt gekenmerkt door een multifunctioneel voetgangersgebied waardoor de traditionele kermis perfect geïntegreerd kan worden in de geplande ruimte. Met een vernieuwde uitstraling, met respect voor de bestaande bomen aan de Paseo de la Libertad, en zelfs uitbreiding van deze groene zones. Ook zullen er nieuwe fietspaden gecreëerd worden.

Eveneens zal deze esplanade het mogelijk maken om andere traditionele evenementen te organiseren, zoals onze jaarlijkse ‘feria de mayo’ of de ‘Sevillaanse feesten’ -erkend als zijnde van regionaal toeristisch belang-, of elk ander evenement zoals openluchtconcerten, tentoonstellingsbeurzen, enz.

Bovendien verdwijnt de bestaande weg aan de Avenida de la Libertad, waardoor al die ruimte wordt omgezet in een platform voor voetgangers -met als effect dat er ruimte komt voor service- en hulpverleningsvoertuigen-, waar de marktkraampjes zich bevinden (in de volksmond bekend als als "de hippies"), met een totaal vernieuwd en modern imago.

Bij UNIQ Estates zijn wij vereerd om dit fantastische nieuws aan te kondigen! Net zoals ons kantoor dat zich in Torrevieja bevindt, liggen verschillende van onze projecten in Torrevieja of in de nabije omgeving van de stad. Denk o.a. aan gebieden zoals Punta Prima, Los Balcones, Orihuela Costa, Guardamar del Segura, etc. Wij verwachten dan ook een toekomstige waarde stijging van vastgoed dat in deze gebieden gelegen is.

Meer nieuws

Icon separation