Winnaar Huizenjagers Buitenland!
logo uniq estates

Zoek met ons
naar uw spaanse (t)huis

Wij contacteren u vrijblijvend voor een persoonlijke opvolging

Wilt u graag dat wij u opbellen? Laat uw gegevens achter en binnen de 24u nemen wij contact met u op. Samen starten we uw zoektocht naar uw droomwoning in Spanje.

Artikel in Het Nieuwsblad - FOKUS 50 plus - 28 maart 2022

Sinds enkele jaren zit het aantal Belgen dat een tweede verblijf koopt aan de Spaanse kust in de lift. Door corona is deze trend in een stroomversnelling geraakt. Mensen jagen sneller hun Spaanse droom na en zoeken bovendien een investering nu het geld op de bank niets opbrengt.

Het Belgisch-Spaanse makelaarskantoor UNIQ Estates maakt drukke tijden door. “Sinds een half jaar is de vraag naar vastgoed aan de Spaanse kust geëxplodeerd. Belgen behoren tot de grootste kopers van vastgoed aan de Spaanse kust”, vertelt Stijn Herbosch. Samen met Serge Claes richtte hij enkele jaren geleden UNIQ Estates op, een makelaarskantoor dat zich specialiseert in nieuwbouwvastgoed aan de Spaanse kust en kantoren heeft in Antwerpen en Alicante.

Het bedrijf begeleidt Belgen bij de keuze en aanschaf van een nieuwbouwwoning of appartement aan de Costa Blanca, Costa Calida en Costa Almeria. Ook na verkoop staat het in contact met klanten. “Veel Belgen kopen een appartement aan de Spaanse kust met het oog op verhuur. Wij regelen in dat geval de huurlicentie en de doen opvolging tot de schoonmaak toe”, vertelt Claes.

Door de lage rentes zijn veel mensen volgens de makelaars op zoek naar een investering, waarbij een woning aan de Spaanse kust steeds populairder wordt. “Hier zijn appartementen nog betaalbaar, maar zit de prijs ook in de lift. Dat betekent dat je geld alleen maar meer waard wordt als je hier een appartement aanschaft.”

Een groot gedeelte van de Belgische tweedeverblijvers aan de Spaanse kust zijn 55-plussers. Mensen die richting pensioen gaan, minder hoeven te werken en vaak geld gespaard hebben. Sinds corona zetten steeds meer mensen deze stap, vertelt Claes. “Corona heeft mensen aan het denken gezet. Het besef dat je maar een keer leeft, is gegroeid en daarom beslissen mensen sneller hun Spaanse droom na te leven.”

Ook is er een groeiende groep van 40-plussers die investeert in Spaans vastgoed. Ook hier speelt corona een rol. Werken op afstand is immers steeds meer ingeburgerd. Claes spreekt uit eigen ervaring. Hij vertegenwoordigt het makelaarskantoor in Spanje. Op de dag van het interview heeft hij met klanten aan een strandbar gegeten.

De motivatie van 40- en 50-plussers om naar Spanje te trekken voor een kort verblijf of overwintering zijn dezelfde: genieten van het Spaanse leven en de zon. En dit tegen lagere levenskosten. “Op restaurant gaan is twee keer zo goedkoop als in België”, geeft Herbosch een voorbeeld.

Een nieuwbouwappartement aan de Costa Blanca koop je vanaf 170.000 euro. “Daar kun je aan de Belgische kust nog geen kamer voor kopen, en dan moet je ook nog maar afwachten of het mooi weer is”, besluit de Antwerpenaar.

Meer nieuws

Icon separation