Winnaar Huizenjagers Buitenland!
logo uniq estates

Zoek met ons
naar uw spaanse (t)huis

Wij contacteren u vrijblijvend voor een persoonlijke opvolging

Wilt u graag dat wij u opbellen? Laat uw gegevens achter en binnen de 24u nemen wij contact met u op. Samen starten we uw zoektocht naar uw droomwoning in Spanje.

Waar de afgelopen dagen al in verscheidene media te lezen viel dat Spanje opnieuw (groten)deels 'rood' kleurt op de officiële coronakaart van Europa, informeren wij u via deze weg graag concreet over de afreismogelijkheden die u als Spanje-liever heeft.

Uiteraard is het van groot belang dat we binnen de reismogelijkheden een duidelijk onderscheid maken tussen het 'reizen naar' en 'terugkeren uit' het land Spanje.

Reizen naar Spanje
Als u per vliegtuig of per zee reist, dient u een formulier in te vullen en (digitaal) te ondertekenen en dit binnen de 48 uur voor u aankomst in Spanje. Concreet betreft het het Spain Travel Health document, hetwelk u kan raadplegen via deze website: https://www.spth.gob.es. Nadat u het document ingevuld en ondertekend hebt, ontvangt u een QR-code, dewelke bij aankomst in Spanje getoond zal moeten worden. Vergeet zeker niet dat u een afzonderlijk formulier dient in te vullen voor elke reis en elke afreizende persoon! De verplichting tot het invullen van dit document geldt eveneens voor kinderen, ongeacht de leeftijd.

Naast de verplichting tot het aanvragen van de bovenvermelde QR-code, zal u -indien u de afreis aanvat vanuit een voor Spanje ingekleurde 'rode zone'- eveneens een negatief PCR-resultaat, negatief snel-test resultaat of een antigenen testdienen voor te leggen bij aankomst in het land Spanje. Ook zullen in dit geval de (negatieve) resultaten ingevuld moeten worden op de vragenlijst om de QR-code te genereren. 
Vlaanderen en Wallonië zijn momenteel 'groene' zones voor het land Spanje, wat wil betekenen dat indien u de afreis uit één van deze twee regio's aanvat, u geen van bovenstaande resultaten dient voor te leggen. Belangrijk: het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is wel nog een rode zone!

Voor personen die al volledig gevaccineerd werden, is het niet nodig om één der bovenstaande (negatieve) resultaten voor te leggen maar zij zullen wel een bewijs van volledige vaccinatie nodig hebben en de data van vaccinaties eveneens in het Spain Tavel Health document dienen in te vullen om de QR-code te genereren. Belangrijk hierbij te vermelden is dat de verplichting tot het voorleggen van één der bovenvermelde testen enkel vervalt bij volledige vaccinatie, indien u minimaal 14dagen voor de afreis uw laatste vaccin/vaccinatie gehad heeft!

Reizen vanuit Spanje naar België
Voor terugkerende reizigers is het momenteel belangrijk om te weten wat de kleurcode van uw verblijfregio is bij het aanvatten van de terugreis naar België.  Concreet kunnen we de regels met betrekking tot uw terugkeer het beste samenvatten door het volgen van een tabel, dewelke officieel gepubliceerd werd op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/.

In geval u volledig gevaccineerd bent en de terugkeer naar België aanvat, zal u bij aankomst niets concreet dienen teondernemen.

In geval u nog niet volledig gevaccineerd bent en u de terugkeer naar België aanvat, zal u bij aankomst niets dienen te ondernemen in geval u terugreist uit een groene of oranje zone. Indien u terugreist uit een (donker)rode zone, zal u of een negatieve PCR-test niet ouder dan 72u dienen voor te leggen of u zal een PCR-test dienen te ondergaan bij aankomst, waarna u in quarantaine dient te blijven tot u een negatief resultaat verkrijgt.

De exacte kleurcode van de regio waarin u verbleef, kan u steeds raadplegen op http://reopen.europe.eu.

Meer nieuws

Icon separation